top of page
Search
  • Writer's pictureHeidi Forsell

Ystäväkirjahaaste paljastaa minusta jotakin, mitä et vielä tiennyt – Mikä saa minut raivon par

Vauvalehden bloggaajakollega Kiva Kupla haastoi minut kertomaan itsestäni asioita sähköisen ystäväkirjan muodossa, ja saamanne pitää. Ystäväkirja paljastanee minusta varmasti jotakin sellaista, mitä et vielä tiennyt.

Bloginimeni tarina: Uuden elämän selviytymisblogi tarkoittaa kirjaimellisesti uudesta elämästä selviytymistä. Meidän uusi elämä alkoi, kun meille syntyi vaikeasti sydänvikainen tyttö. Koko elämä muuttui, ja minä muutuin, ja huomaan muuttuvani koko ajan. Entinen elämä jäi menneisyyteen kerta heitolla, ja nyt tästä uudesta hiljalleen yritetään selviytyä.

Perusjuttuja

Siviilisäätyni: Yhteinen omakotitalon asuntolaina? Juridisesti merkittävävin liitto, missä olen koskaan ollut.

Asumismuotoni: Remontin keskellä vanhassa rintamamiestalossa

Ammattini: Vammaispalveluiden sosiaaliohjaaja eli “sossun täti” eli “päättäjä, joka ei ymmärrä mistään yhtään mitään” kuten jotkut meitä sosiaalialan ammattilaisia tykkää kutsua. Rakkaalla lapsella on monta nimeä eikö?

Työpaikka: Olen just nyt hoitovapaalla eli kotiäiti ja tyttäreni omaishoitaja. Kierrän jonkin verran myös opettamassa ja pitämässä luentoja, joten työpaikka on siellä, missä minäkin. Ohjaan myös tanssitunteja.

Kiinalainen horoskooppini: Ei sitten niin mitään hajua. Voisko olla kukko. Tai sika. Nää tulis niinku intuitiolla mieleen.

Harrastukset: Mä ohjaan XXL-Dance® konseptin tanssitunteja, ja ohjaaminen on niin ihanaa, että työ tuntuu harrastukselta. Kaverini kanssa myös soitetaan ja lauletaan yhdessä silloin tällöin. Rakastan laulamista, ja olisi ihanaa, jos sille olisi enemmän aikaa. Syksyllä vedettiin meidän eka keikka, se oli maailman siisteintä!

Syvällistä

Periaatteeni: Älä koskaan polta siltoja takanasi.

Maailmankatsomukseni: Tykkään katsoa maailmaa eri näkökulmista. Haluaisin uskoa johonkin elämää suurempaan, mutta en oikein lopulta tiedä, mitä siitä ajattelen. Uskon, että hyvä, jonka lähettää maailmalle palaa jossain muodossa takaisin.

Pohdin: Todella paljon kaikkea, ja koko ajan! Paljon nyt myös itseäni, ja sitä kuka minä nyt olen. En ole enää se sama Heidi kuin ennen.

Vihaan: Huonoa tiedonkulkua ja huonoa argumentointia. Ne saa mut raivostumaan!

Halveksin: En halua enkä jaksa käyttää energiaani tai aikaani kenenkään halveksimiseen.

Pyrin: Olemaan onnellinen.

Rakastan: Lapsiani yli kaiken. Rakastan laulamista ja mustavalkoisia valokuvia, postikortteja, hyvää ruokaa ja mun ystäviä. Rakastan hyvä keikan jälkeistä euforiaa ja tanssimista. Rakastan sitä tunnetta, kun omalla tekemisellä saa aikaan jotain hyvää.

Haaveilen eniten: Siitä, että lapseni voisivat hyvin, ja pysyisivät hengissä.

Tarvitsen: Omia juttuja elämään ja UNTA! Yhtämittaista katkeamatonta UNTA!

Pelkään: Kuolemaa. Pelkään eniten, että menetän lapseni, ja sitä, mitä tapahtuisi jos minua ei olisi. Lapsen vakava sairaus muuttaa pelot todeksi niin konkreettisesti, että niiden kanssa pitää tehdä tosi kovaa töitä, ettei ne möröt hyökkää arkeen. Pelkään ja pelästyn tosi herkästi juuri nyt.

Kaipaan: Mun ystäviä. Ja Lahdessa asumista aina joskus.

Murehdin: Liikaa ja aika usein vähän turhaankin.

Kerään: Tällä hetkellä kerään tarinoita erityisen vauvan odotuksesta. Myös cd-levyjä on myös kertynyt varsin mieluinen arsenaali.

Lempi

värini: musta, keltainen

vuodenaika: syksy ja kesä 🧡

eläin: Magnustit on ihania. Pidän myös susista. Ja bonobo vauvoja lähden hoitamaan sitten, kun olen eläkkeellä.

kirja: usein sellainen hyvä, kirja jonka olen viimeksi lukenut. Pauliina Flang kirjoitti uskomattoman hienon, kauniin ja koskettavan kirjan surusta. Seitinohuin säkein – suru minussa tyttäreni kuoleman jälkeen ❤️ Upea kirja. Sopii kaikkeen suruun ja ihan vaan elämäänkin.

elokuva: Minä. Rakastan. Moulin rougea.

musiikkilaji: julma kysymys! Kaikista genreistä löytyy jotain ihanaa. Mutta ehkä mä olen vähän sellaine rokkibeibe ja indiehippi ja kaikkea siltä väliltä ja sen lisäksi.

numero: mä olen ollut aina todella huono numeroiden kanssa, eikä mun lempinumero ole vielä näyttäytynyt elämässä.

asia minussa: Se, että olen viime aikoina uskaltanut tehdä niitä asioita, mitä oikeasti haluan tehdä. Hyvä mä!

ruoka: Jonkun muun tekemä. Tykkään syödä ulkona. Mun mies myös paistaa maailman parhaat pihvit, ja tekee niin hyviä kastikkeita.

juoma: punaviini, laktoositon maito ja jääkylmä vesi

lomakohde: just nyt kävis, mikä tahansa missä sais nukkua aamulla pitkään ja syödä sitä jonkun muun tekemää ruokaa

tuoksu: oman vauvan päätähuumaava tuoksu ja puhtaiden petivaatteiden raikkaus.

kasvi: Joku elävä. Tapan kaikki kasvit.

säätila: Tänään oli ihan täydellinen sää. Syksyn viileys ja auringonpaiste.

tapa viettää vapaailta: Joku hyvä keikka, hyvä ruoka ja hyvä seura

Kysymyksiä

Pidätkö tytöistä vai pojista? Tykkään ihmisistä.

Onko sinulla salaisuuksia? Mä olen miettinyt tätä siitä asti, kun sain haasteen. Kyllä mulla varmasti on, mutta en ehkä ajattele niitä salaisuuksia. On vain eri asioita, joita jaan eri ihmisten kanssa.

Onko sinulla valkolakkia? Mä olin aikanani meidän suvun ensimmäinen ylioppilas. Lakki on tallessa, ja ei tästä ole kauaa, kun esittelin sitä lapsille.

Millainen oli ensimmäinen tatuointisi tai lävistys? Korvikset sain joskus ala-asteella useamman vuoden hannaamisen jälkeen. Yläselässä on sellainen pieni tatuointi, mikä ei esitä mitään. Mulle oli tärkeää, ettei tatuointi ole mikään selkeä kuva.

Mitä tilaat baarissa? Punkkua tai siiderin tai lonkeron tai minttu napsun tai kossukaakaomaidon tai…. Koska mennään?

Poltatko tupakkaa? Kesällä tuli yhdeksän vuotta savutonta elämää mittariin!!

Omistatko eläimiä? Meidän Niilo Untamo Nokalahti on maailman ihanin ja raivostuttavin koira

Onko sinua siunattu parhaalla ystävällä? Luojan kiitos on!

Mitä muuttaisit itsessäsi? Mä olen opetellut hyväksymään itseni sellaisena kuin olen, ja vaikka tämä olisi tosi houkutteleva kysymys lähteä ruotimaan omia epäkohtia, niin en lähde. En muuttaisi mitään.

Kerro jotakin siitä kun…

Olit 10-vuotta nykyistä nuorempi: No olin aika paljon nuorempi. Elettiin kaksistaan uhmaikäisen esikoisen kanssa, ja kipuilin aika ajoin tosi kovaa yksinäisyyden tunteessa. Sinkkuvuosia eleltiin kovaa ja korkeella, mutta sitten, kun tuli yksinäinen olo, niin se järsi sisintä kyllä todella syvältä.

viimeksi koit romanttisen hetken: APUA! Nyt on kyllä aikaa ihan liian kauan. Täytyykin reklamoida tästä puolisolle, tai ottaa itse tilanne haltuun. Viime viikonloppuna isot lapset oli toisissa kodeissa, ja muisteltiin aikaa (ennen vauvaa), kun lapsettomina viikonloppuina usein juotiin viiniä ja juteltiin myöhään yöhön ja päivät kyhnötettiin toistemme iholla. Nyt käytiiin viikonloppuna Ikeassa ja haettiin Mäkkäristä safkaa, ja syötiin autossa. Niin ne ajat muuttuu.

viimeksi sait jonkun nauramaan oikein kunnolla: Kyllä tänään kokemusasiantuntijavalmennuksessa naurettiin niin paljon, että vedet valui silmistä yhdeltä ja toiselta. Taaperon kanssa naurettiin myös illalla omia juttujamme.

joku kehuu sinua taitavaksi: Kiitän kohteliasuudesta, ja yritän ottaa kehun vakavasti, ja painaa sen sydämeeni.

teet itsellesi lounasta: Tykkään syödä lounasta ulkona, mutta nykyään räävin jääkaapista sen mitä löytyy, jos löytyy. En jaksa tehdä itselleni kunnon lounasta.

sinulla viimeksi oli kotoisa olo: Mulle tulee aina super kotoisa olo, kun sytytän illalla kotona kynttilöitä. Nyt on iltapala uunissa, ja kohta raahaan peiton ja tyynyt sohvalle, röhnötän ja katson telkkarista jotain tyhmää. Voisko olla kotoisampaa. Tämän päivän kokemusasiantuntijavalmennuksessa oli myös kotoisa olo tänään. Tuntuu siltä, että olen juuri oikeassa paikassa juuri oikeiden ihmisten kanssa.

lausut kehuja: Mä yritän muistaa kehua ihmisiä. Myös silloin, kun ei välttämättä ole aihetta. Mä uskon, että hyvät jutut kantaa pitkälle. Liian vähän jaetaan kehuja.

viimeksi luit jotakin syvällistä: Mä harvoin luen mitään muuta. Tällä hetkellä luen Laura Tuomarilan Kaunis Minä-kirjaa. Se kertoo syömishäiriöistä syömishäiriöisen naisen näkövinkkelistä. Todella mielenkiintoinen kirja!

Voit halutessasi kopioida nämä ja haastaa ystävän kirjoittamaan vastaukset. Itse haastan Hemilapsen matkassa ja Himahiipparit ja Pienen pojan elämää mukaan ystäväkirjahaasteeseen! Linkittäkää mukaan myös biisi, mikä teitä on koskettanut viimeksi. Mä jotenkin sattumalta kuulin eilen tämän biisin, kun etsin tanssitunnille jotain rauhallista kappaletta, ja rakastuin tähän ensikuulemalta.

Onko vielä jotain, mitä haluaisit minusta tietää?

BILLIE EILISH, KHALID: LOVELY


But I know some day I’ll make it out of here Even if it takes all night or a hundred years Need a place to hide, but I can’t find one near Wanna feel alive, outside I can fight my fear

– Billie Eilish, Khalid, Lovely

Lue myös

Keuhkovaltiomoa ei nähdä – Kamala ensitieto

Pelko muutti meille asumaan

#Ystäväkirja

1 view0 comments
bottom of page