top of page
Search
  • Writer's pictureHeidi Forsell

Älä pelkää äiti – Merjan tarina erityisen vauvan odotuksesta

“Yöllä taas mä menin parvekkeelle nukkumaan, Jotta lähempänä mua ois hän Pediltäni taivas näkyy, ryhdyin oottamaan, Että näen tähden lentävän Sanovat jos jossain huomaa tähdenlennon niin Toivoa voit silloin mitä vaan”

– Jenni Vartiainen, Missä muruseni on

JENNI VARTIAINEN: MISSÄ MURUSENI ON


Olen raskaana. Viikkoja on 11+2. Vauva ei ole terve. Päästä löytyi enkefaloseele. Olen googlettanut tuon sanahirviön nyt niin monta kertaa, että ehkä se vihdoin tuli kirjoitettua oikein. Muuta vikaa hänessä ei ole. Ei ainakaan tämän päivän ultran perusteella.

Ensimmäinen ultraäänitutkimus tehtiin viikko sitten. Silloin mieslääkäri antoi julman tuomion. Sikiöllä ei ole aivoja. Ja sekä otsassa että takaraivossa löytyy epämääräinen pullistuma. Itkien kysyin, voiko aivojen rakenne vielä korjaantua? Ei, oli yksiselitteinen vastaus. Tämä löydös riittää keskeytykseen. Sikiö ei tule ikinä selviämään kohdun ulkopuolella.

Maanantaina menin tekemään keskeytystä varten paperit kuntoon. Pyysin mukavaa naislääkäriä vielä ultralla varmistamaan tilanteen toivottomuuden. Tahdoin myös jättää hyvästit lapselleni.

Lääkäri ultrasi ja käytti paljon konditionaalia ultratessaan. Missään nimessä tilanne ei vaikuttanut hyvältä, mutta aivojen rakenne on kuulemma näin pieneltä hankala diagnosoida yksikammioiseksi. Käsi sydämellä hän ei voinut antaa minulle 100%:sta varmuutta lapseni tilan toivottomuudesta.

Lähdin kotiin. Paperit jäi allekirjoittamatta.

Tänään aivojen rakenne näytti muuten paitsi takaraivon aukileen osalta normaalilta. Otsassa ollut pullistuma oli kadonnut. Kylmä naislääkäri suositteli raskauden keskeytystä pahan enkefaloseelen vuoksi. Vastaanotolla olin 1,5h. Olin uupunut. Lähdiin kotiin.

Suihkussa tulin jutelleeksi vauvani kanssa. Hän sanoi, että älä pelkää äiti, en minä sinua vahingoita. Vastasin, että en minäkään vahingoita sinua.

Kiitos Merja teidän perheen tarinan jakamisesta. Elämä on ihmeellistä ja lyhytkin elämä äärimmäisen arvokas. Matilda eli synnyttyään 20 minuuttia, ja teki valtavan vaikutuksen monen ihmisen elämään, ja uhmasi monen lääkärin ennusteita.

Koko tarinan voit lukea Merjan blogista Kuinka Hullua

“Tuuli tuule sinne missä muruseni on Leiki hetki hänen hiuksillaan Kerro rakkauteni, kerro kuinka ikävöin Kerro, häntä ootan yhä vaan”

– Jenni Vartiainen, Missä muruseni on

Lue myös

Raskauden jatkaminen vai keskeytys?

Elämää ensitiedon jälkeen

#erityisenvauvanodotus #jennivartiainen #raskau

37 views0 comments
bottom of page